16:00

Surte BK Akademi

Referat

Referat: Mölndal Bandy - Surte BK Akademi

Match mot Mölndal på Åby är alltid en svår uppgift. Det är ett rutinerat lag vi möter på deras hemmaplan. Utomhus är tyvärr en ovan situation för oss. Det skulle dock visa sig att vädret kom att spela bägge lagen ett juligt spratt. Det började nämligen snöa ganska omgående då matchen startade. Stämningsfullt men svårspelat. Vi tar ledningen efter knappt 5 minuter bara nån minut efter kvitterar Mölndal. Vi tar ledningen i 24:e minuten och utökar i 31:a minuten båda målen gjorda av Moa Friman. 3-1 känns bra såklart men i 37:e reducerar Mölndal. Vi valde att spela i motvind i första halvlek och det kan ha visat sig vara en avgörande fördel för oss. 3-2 ledning i halvlek känns helt ok. Nu får vi medvind i andra. Nu börjar det snöa på riktigt och andra halvlek blir snöskottning. Bägge lagen skyfflar på så gott det går och Mölndal kvitterar efter 64 minuter och nu är det snöbollskrig. Mycket långbollar och på en sådan lyckas Hanna W få till det. På en för dagen helt snöanpasssad hörnvariant får Hilma till ett skott/inlägg som räddas av en utespelare med handen. Straff! Regina trycker dit straffen och vi leder med 5-3. Snön fortsätter vräka ner och det blir svårare att spela för varje minut. Vi skall vara mycket nöjda med både prestation och resultat denna snöiga, och ändå julstämningsaktiga, match.